Skalblock

Skalblock är perfekt för dig som söker stöd för en fristående mur just på grund av att de är ihåliga, stapelbara block.

Dessa läggs med förskjuten skarv, som bland annat passar till just för stöd- och fristående murar. Ska du fixa till din uppfart eller snygga till trädgården så kan det här vara ett utmärkt alternativ – och som sådant är det både populärt och prisvärt.

Hur placerar man skalblock?

Om man funderar på att ingjuta skalblock så görs detta med betong, med cirka en meters höjd åt gången, horisontell armering (Ø10 mm) och vertikal armering (Ø12 mm). Detta innebär att skalblock är väldigt enkelt att arbeta med och man kan använda dessa för många olika syften. Fundera själv på hur dessa skulle kunna passa in med det som du jobbar med; sedan är det bara att börja bygga.

Fundablocken och skalblocken, vad är skillnaden egentligen?

Många vet faktiskt inte det här men fundablocken och skalblocken är faktiskt samma sak. Det här kan uppröra en del eftersom de är tvärsäkra på att det är två helt olika block, men så är alltså inte fallet. Om du med andra ord går in i en bygghandel och ber om fundablock och någon föreslår skalblock så är det ingen fara – och börja inte argumentera, för det kommer inte leda någonvart.

Prisvärt och populärt.

Det här är ett block som har många användningsområden och det finns all anledning att kolla upp exempel på hur de kan användas, innan man själv implementerar dem. Kanske kan man finna inspiration från något annat bygge som lekt runt med dessa på ett roligt sätt. Som sagt; dessa är prisvärda och ger stora möjligheter för den som vill skapa något riktigt innovativt och populärt. Många använder dessa idag för att skapa snygga murar runt sina uppfarter eller kring tomten.

Skalblock 25 x 50 x 20 cm
22 kg / st, 10 st / m²

Skalblock 30 x 60 x 20 cm
28 kg / st, 8,4 st / m²

Skalblock 20 x 60 x 20 cm
23 kg / st, 8,4 st / m²